Tjen penger på hytten din – la oss ta oss av alt det praktiske!

Hvorfor ikke tjene penger på hytta når du ikke bruker den selv. Vi blir enige om hvilke perioder på året du vil leie den ut. Du fyller ut informasjonsskjema om hytta (størrelse, soverom etc). Berg Fritid står for markedsføring (hjemmeside, hyttetorget etc), ordner med kunder, betaling, nøkler og alt annet. Du må sørge for at hytta er klar til utlån (ha private ting i et skap, ordnet forsikring). Du får 70% av leieinntektene med utbetaling fra Berg Fritid hvert kvartal.  Årlig kostnad er kr 750,-. 

Garanti! Kostnaden bli tilbakebetalt hvis det ikke blir utleie i 2009

Last ned og fyll ut utleieskjema, som du finner til venstre på denne siden.

Om utleieløsningen
Berg Fritid formidler utleie av private fritidsboliger i tilknytning Stordalen / Indre Masfjorden. På vår hjemmeside www.bergfritid.no kan leietakere enkelt finne frem til ønsket hytte, samt foreta bestilling med noen få tastetrykk gjennom den landsdekkende hytteformidlingen på www.hyttetorget.no.

Hvorfor leie ut?
Hovedgrunnen for de fleste vil nok være de ekstra inntektene som utleien genererer. Vi kan ikke gi noen garanti for hvor høye disse inntektene vil være i Stordalen / Indre Masfjorden. I andre tilsvarende områder antydes mellom 40.000 og 60.000 i ekstra inntekter hvert år for en hytte, men det er nok for mye her før tilbudet blir mer innarbeidet i markedet, og Stordalen med skisenteret blir mer kjent.

De første 10.000 kronene er skattefrie. Av det overskytende vil 85% komme til beskatning som alminelig inntekt med dagens prosentsats på 28%. Det vil si at dersom leieinntektene er 25.000 pr. år, vil du sitte igjen med kr 21.430,- etter skatt. For mer informasjon se Skatteloven §7.

Videre vil hytta være bebodd, slik at man i større grad forhindrer forfall og innbrudd enn om den skulle stå tom.

Hvem kan leie ut?
Hyttene må være i god stand, være fullt møblert og må minimum inneholde:

· Kjøkken utstyrt for selvhushold
· Ovner for oppvarming
· Dyner og puter uten sengetrekk
· Støvsuger og vaskeutstyr

Vi stiller ikke krav til vann/kloakk/strøm/TV, men det vil være en klar fordel, og påvirker utleieprisen.

Hva gjør Berg Fritid?
Berg Fritid står for alt det praktiske arbeidet med utleien. Dette inkluderer:

· Markedsføring
· Mottak av bestilling/oppgjør fra gjestene
· Utsendelse av ordrebekreftelse og kart
· Evnt. Forvarming av hytta i vintersesongen
· Mottak av gjesten
· Løser eventuelle problemer for gjesten under oppholdet
· Tar imot nøkkel når gjesten reiser
· Kontrollerer at renhold osv er utført
· Utfører renhold hvis nødvendig
· Utbetaling til utleier hvert kvartal
· Berg Fritid har ikke økonomisk ansvar for eventuelt påført skade, tyveri eller annen form for tap forårsaket i perioden avtalen gjelder.

Hva gjør utleier?
· Hver 6. måned velger utleier hvilke perioder han/hun selv ønsker å benytte fritidsboligen
· Hvis utleier ønsker å bruke hytta i utleieperioden går det fint hvis den ikke er bestilt.
· Utleier kan ha et eget skap eller kott som kan benyttes for private eiendeler, resten må være tilgjengelig for kunde
· Det oppfordres til at verdifulle eiendeler fjernes fra hytta før utleieperioden
· Garderobeskap, kjøkkenskap og baderomshyller skal være tomme før utleieperioden begynner
· Utleier må sørge for grundig vask/rengjøring av boenheten før utleieperioden
· Utleier plikter å ha objektene brannteknisk og bygningsmessig godkjent iht. norsk lov. Utleier må spesielt påse at brannvarslere fungerer og at brannslokningsutstyr er lett tilgjengelig.
· Utleier må sørge for at boligen er forsikret
· Hvis noe av dette mangler kan Berg Fritid være behjelpelig med å ordne disse tingene.

Utleiepris
Vi opererer med ulike prisgrupper for utleie. Prisgruppene er basert på antall sengeplasser, standard og størrelse på enheten, fasiliteter osv. Prisene varierer også alt etter sesong. Se veiledende prisliste for mer informasjon.

Formidling av fritidsboliger belastes fra og med 1 januar 2008 med en merverdiavgift i lav sats, for tiden 8%. Netto beløpet av leieinntektene fordeles med 70 % til hytteeier og 30 % til Berg Fritid. Utbetaling av leieinntekter skjer hvert kvartal. Betaling skjer kun dersom enheten har vært utleid i utleieperioden.

Utleier faktureres en årlig administrasjonskostnad på kr 750,-. Som oppstartsgaranti vil denne bli tilbakebetalt hvis det ikke blir utleie i løpet av 2009.

Hvem kan leie fritidsboliger gjennom Berg Fritid?
Vi tar ikke ungdomsgrupper som gjester. Leietaker må være minimum 25 år. Unntaket er hvis et ungt par ønsker å leie hytte i Stordalen / Indre Masfjorden. Se også: Leievilkår og ordensregler.

Leie ut fritidsbolig i Stordalen / Indre Masfjorden gjennom Berg Fritid?
Ønsker du å leie ut din fritidsbolig, eller har spørsmål om tjenesten, kan du sende en e-post til: arne@bergfritid.no eller kontakte oss på: 41047109. På nettsiden www.bergfritid.no finner du et skjema som må fylles ut for å gi en boligbeskrivelse. For å laste ned skjemaet, klikk her. Leiekontrakt utfylles i fellesskap eventuelt postlegges.

Utleier må også sende bilder av boligen. Vi foretrekker at disse sendes digitalt. Dersom det finnes plantegninger av boligen, er det fint om disse også sendes. Hyttas plassering må også tegnes inn på kart. Berg Fritid er behjelpelig med å skaffe bilder, kart etc om ønskelig.