Fjordsykkelruta - 2 dager

Klar til sykkeltur i fjell og fjordlandskapet rundt Matre

Syklist velkommen

 

Bergfritid organiserer ikke denne fantastiske sykkelturen lengre. Ta kontakt med www.bikethefjords.com på Voss for gode sykkelopplevelser.

 

Bruk disse sidene til inspirasjon til å organisere turen på egen hånd.

Får med deg alt Fjord Norge har å by på av trange daler, fjorden og majestetisk fjellandskap i Stølsheimen. Alt på en spennende sykkeltur fra Matre

PAKKE inkluderer leie av sykkel, 1 overnatting med frokost, niste og middag. Kart, info og inngang på Bjørn West Museet er også inkludert.

Sykkeltur i Matredalen - Norges Buldre MekkaOvernattinger på koselige Stordalen Fjellstove. Matre er lett tilgjengelig med bil eller Ekspressbuss fra Bergen (ikke inkludert). Turen går på asfalterte lokalveier.

Mulighet for endringer og andre start/stopp plasser. .

Dag 1: Matre – Stordalen Fjellstove (17 km - 500 moh). Sykkelutleie på Matre. Inngang på Bjørn West Museet, og orientering om turen og litt lokalhistorie. Du sykler inn idylliske Matresdalen. Her passerer du et av Norges beste buldreområder og “Matreshola” (jernalderen). Vi anbefaler en avstikker ved Hummelfossen, og at du går de bratte trappene Stegane opp til Hummelvatnet og noen svære jettegryter. Så begynner stigninga opp Fossesvingane, mens du ser ned i juvet “Helvete”. Når du kommer opp til Stordalen Skisenter er stigninga over og du runder rundt vatnet før innsjekk på Fjellstova. Du er nå i området hvor motstandsgruppa Bjørn West holdt til under slutten av andre verdenskrig. De siste kampene i Europa fant sted her dagene før 3. mai 1945. Lite trafikk og ingen tuneller.

Utsikt over Matredalen og Brudalsfossen på Fossen.Dag 2: DU har 2 alternativer:

Alt 1: Ta turen om Sognefjorden (87 km - 700 moh). Du passerer Nystølen på høyseste punktet på 700moh. Så går det bratt ned til Bjordal og Sognefjorden. Ta en pause på Massnes Villmarksmuseum. Etter Oppedal følger du E39. Pass på å vente til fergekøa er passert før du begynner på Skrikebergtunnellen. LYS er nødvendig! Følg E39 opp til Kringla hvor du tar til høyre. Fortsett ned mot kirkestedet Solheim og følg den gamle veien med stabbesteiner inn Haugsværfjorden. På Haugsvær er det butikk og dusj. Herfra må du følge E39 på god vei, ca 2 km til Trodalsleitet.NB! 100 m før Trodalstunnellen tar du av og følger den historiske veien med stabbestener fra 1911. Kjør sakte da veien er dårlig og det er bratt utenfor. Nydelig og spektakulær avslutning på vei ned til Matre

Alt 2: Før du sykler ned til Matre (1 t) anbefaler vi å ta en tur på anleggsveien inn til Stølsvatnet (grusvei 18 km ekstra - 640 moh). Alternativt sykle opp til nystølen på Sognesiden (10 km ekstra - 720 moh). På vei ned anbefaler vi å stoppe ved Fossen og nyte utsikten. Vi du bade er det flere kulper underveis. Innerst på Fossevatnet er det ei flott strand egna for små barn, og kulpen i svingen nedom Stallen (midveis i svingane) må prøves.

Syklene til utleie er "terrengsykler" med gode dekk. Hybridsykkel eller racersykkel går fint men det blir noe risting pga asfalen.

Sykkeltur til Stordalen fra Matre.