Klatring 1

Buldring i Matredalen

Her finner du Norges kanskje største og beste buldrefelt. Og du kan prøve deg på både lette nybegynner-buldre, eller ta utfordingen og henge etter fingerspissene der kun de beste i Norge klarer å komme opp.

Lurer du på hva buldring er? Klatring på stein. Korte, men vanskelige utfordinger fra 0 til 4 m over bakken. Du slipper tau og sikring, men har gjerne ei fallmatte som underlag, og en god hjelper som styrer deg i et evnt fall. Koselig, familievennlig og ukomplisert, men utfordrende? JA.

I Matredalen har Noen av Norgens beste klatrere/buldrere jobbet med feltet i et par år og laget normale og vanskelige ruter. Dvs renset stein for mose, jord og lav. Og det er masse uoppdaget å ta av. I tillegg har Berg Fritid ordnet et område med lettere bulder for alle fra 2 år og oppover. Her er det koselig grillplass og du kan få innføring i buldringens verden.

 

Hvor er dette?

  • I Matredalen - innom vatnet ligger buldrestener spredt oppover langs veien ca 3 km fra Matre.
  • I Grøn Næringspark på Matre er det en flott Buldrestein til å øve seg på. Dette blir like ved rappell og topptaufeltet, og Dirt-sykkel banen..